Meşhur Tava Ciğerimiz "UNESCO" Yolcusu
Osmanlı'ya yüz
yıla yakın başkentlik yapan Edirne'de, saray mutfağının önde gelen
lezzetlerinden Edirne tava ciğeri ve kentin marka lezzetlerinin UNESCO'ya
girmesi için çalışma başlatıldı.
Edirne Kültür
ve Turizm Müdürümüz Sayın Kemal SOYTÜRK, Edirne'nin, saray mutfağının tüm
öğelerini yaşatan bir şehir olduğunu söyledi.
Valimiz Sayın
Ekrem CANALP öncülüğünde, Ülkemizin
lider şefleriyle projeler hazırlamaya başladıklarını, Edirnemizin eşsiz
tatlarını dünyaya tanıtarak ön plana çıkarmayı hedeflediklerini belirtip;"Saray mutfağıyla ilgili Edirne
gastronomisi le ilgili ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmaları yaparken
Türkiye'nin önemli şeflerini kentimizde ağırlıyoruz. UNESCO Somut Olmayan
Kültür Mirası ve UNESCO'nun gastronomi alanı için saray mutfağını anlatıyoruz.
Şeflerimize ilk olarak tava ciğerini anlattık ama saray mutfağının diğer
yemeklerini de tanıtmak için projeler yapacağız." dedi.
Gastronomi
yazarı ve Şef Sayın Özlem MEKİK ve Gurme Sayın Akif BUDAK bugün konuğumuzdu. Edirnemizin
eşsiz ve harikulade lezzetleri için ilimizdeydiler. Kültürü ve turizminin yanında bir gastronomi
merkezi olan ve bu yolda ilerleyen ilimizin müthiş tatlarının tanıtımı
faaliyetlerinde bulundular.
Gün içerisinde
de Havsalı kadınlarımızın üretip,
kazanca dönüşen emeklerini yerinde görüp
incelemek ve üreten emeklerine katkı
sağlayacak konuları ele alıp, yapılabilecek faydalı seçenekleri değerlendirmek
için; Hanımefendi Sayın Dr. Ayten CANALP, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürümüz
Sayın Kemal SOYTÜRK, Şef Sayın Özlem MEKİK ve Gurme Sayın Akif Budak ile
beraber Havsa’da bulunan Kadın Girişimcileri Üretim ve İşletme Kooperatifini
ziyaret ettik.