Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

TAVUK KAVURMASI

MALZEMELER
1 Tavuk
4 yumurta
4 dilim ekmek (tost ekmeği)
1 çorba kaşığı un
bir miktar sıvı yağ,
1 büyük soğan
1 çay kaşığı bal yada şeker
2 çorba kaşığı sirke
bir kahve kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kurutulmuş öğütülmüş kişniş

YAPILIŞI
Tavuk parçalanıp öncelikle suda(tuzu ilave edilerek) pişirilecek. Yumurta sarıları ile un karıştırılıp tavuklar bu karışıma batırılıp tavada kızartılacak. Tavukların kızartılmış olduğu tavada ay gibi doğranmış soğanlar kavrulup karışıma bal, sirke, tarçın ve kişniş ilave edilip karıştırılacak. Karışım düz bir kap içine serilip üzerine ekmek dilimleri konup birkaç dakika sosu emmesi sağlanacak. Servis tabağının altına soslu ekmekler, üzerine tavuk etleri ve etlerin üzerine de kalan sostan konularak servis yapılacak.