Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

YAPRAK KEBAB

MALZEMELER 
½ Kg. Kuzu eti (Süt kuzusu) Kuşbaşı
8-10 adet taze asma yaprağı
1 Baş orta boy soğan
2 çay kaşığı karabiber
4 çay kaşığı kimyon
yeteri kadar tuz
1 çorba kaşığı tereyağ
 
YAPILIŞI
Et yıkandıktan sonra bir kab içersine alınır, içeresine çok ince kıyılmış bir baş kuru soğan ve baharatları konularak iyice bir karıştırılıp 10-15 dakika dinlenmeye bırakılır. Tencerenin altına iyice yıkanmış yaprakların yarısı yerleştirilir. Üzerine et konup hafif yuvarlak top halinde yerleştirilir ve üzerine parçalar halinde tereyağ konup kalan yapraklar ile iyice sarılır. Bu sarmanın üzerine bir tas veya bakır/ emaye bir tabak kapatılarak tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateş üzerine konur. 1-2 dakika kendi suyu ile kaynamaya başlayınca tencere kapağı ile yarım veya dörtte bir çay bardağı kadar su ilaveleri ile 20-25 dakika, etlerin pişiminin kontrolü ile pişirilip, Yapraklar ile servis tabağında servis yapılır.