Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

CEVİZLİ OTURTMA

MALZEMELER
2 kg. un
3 paket tereyağ
2 kg. Ceviz içi
200 gr yoğurt
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sıvı yağ,
2 kg. şeker
2 kg. buğday nişastası
az tuz
orta boy geniş kenarlı tepsi

YAPILIŞI
Yumurta, yoğurt, bir paket yumuşatılmış tereyağ, sıvıyağ, 2 çorba kaşığı şeker ve az tuz ile hamur yoğurulup dinlenmeye bırakılır. 15 dakika kadar dinlendikten sonra bezeler yapılıp kenara bırakılır. Oklava ile bezelerin altına ve üzerine nişasta konularak çok ince yufkalar açılmaya başlar. Açılan yufkaların üzerine havanda kırılmış cevizler döşenip yufka tekrar oklavaya sarılır bir tarafından sıkıştırılarak oklavadan çıkartılıp eşit aralıklar ile kesilip dik bir durumda altı yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine kızdırılmış tereyağ haşlanıp fırına verilip kızarması sağlanır. Diğer taraftan şeker miktarı kadar su ilave edilip şerbeti yapılıp sıcak olarak şerbetlenip bir saat bekledikten sonra servise hazırlanır.